Många vita ägg. Och ett rött.

4 kreativa jobbsökartips för Karriärrebellen

Det finns människor som sätter sig ned och gnäller när motgångarna kommer – och de så finns det dessa personer som väljer att ta ett eget ansvar och försöka göra något positivt och kreativt av situationen. Mona Norman tillhör den senare kategorin. När hon blev arbetslös började hon fundera över alternativa vägar att marknadsföra sig mot arbetsgivaren. Resultatet blev bloggen Kreativ jobbsökare.

Mona har nämligen insett en av de mest grundläggande faktorerna för arbetslivet i allmänhet och jobbsökande i synnerlighet: Det finns inga regler. Det finns inget som säger att ett CV måste se ut på ett speciellt sätt eller att man alltid måste bifoga ett personligt brev. Det finns inget som säger att man bara kan söka jobb som är utannonserade eller att man inte får använda sina kontakter.

Tips 1: Vinstlotten

Skicka med en hemgjord CV-Vinstlott nästa gång du söker ett jobb.

Det är bara att gratta din nästa arbetsgivare som får en högvinst till företaget!

1. Printa ut små cv-kort.
2. Klistra på en tunn självhäftanden plastfilm.
3. 1 del diskmedel och 2 delar acryl silverfärg. Blanda ordentligt. Duttat ut färgen i tre lager på varje lott och låt det torka ordentligt varje gång.

Mona Normans vinstlotter

 

Tips 2: Fröpåse – så en medarbetare i år

Sådär! En hel hög med fröpåsar. I påsen har jag lagt ETT solrosfrö. Jag är laddad, klar och ska så ut mej själv i mitt nätverk.

Mona Normas fröpåsar

Tips 3: Tackkort

…..så småningom, förhoppningsvis, kommer jag att bli kallad på intervju. Tycker att det vore nice att skicka ett tackkort efter intervjun.

Mona Normans tackkort

Tips 4: Receptkort

Text: 70-tal
Mat på kortet: 70-tal
…ja, receptet blir också en 70-talare.

Det är några av mina personliga ingredienser. Dom här ska jag skicka ut till företag som annonserar efter nya medarbetare.

För att läsa Mona Normans alla tips – besök hennes blogg Kreativa jobbsökare

Foto: Mona Norman

Leave a Comment