Hanna-Karin håller på att spricka av graviditet i röd klänning och Eleonor ser helt normal ut i svar kostym med röd topp.

ur Östermalmsnytt: ”Klä dig som du vill och få jobb.”

Glöm det perfekta cv:t, proper klädsel och ett fast handslag. Karriärrebellerna Eleonor Sjunnevik och Hanna-Karin Grensman vill få dig att få jobb – genom att bryta mot reglerna.

Författarna bakom Karriärrebell – ta kontroll och slipp örfilar i jobbsökardjungeln, intervjuas i nya numret av Östermalmsnytt. Här berättar de bland annat om hur de själva tog kontrollen över sina karriärer och om arbetsgivaren vars beteende lade grunden till deras samarbete. Dessutom avslöjar de några av de vanligaste missuppfattningarna kring att söka jobb.

Boken handlar just om att sluta försöka passa in på arbetsmarknaden och i stället inse att det är du själv som ska välja arbetsgivare och ta kontrollen över din arbetssituation. Du bör välja ditt arbete som du väljer en relationspartner.

– Är du till exempel på en dejt sitter du inte och försöker övertyga personen att du älskar fiske bara för att den älskar fiske. Arbetsgivaren måste känna att du verkligen vill jobba för just dem, säger Eleonor Sjunnevik.

Läs hela intervjun här.

5 myter om jobbsökande

Förödande att göra ”döda fisken” – Ett slappt handslag säger ingenting om dig som person, om du inte genom ett handslag visar på härskartekniker.

Klä dig i kostym – Det passar inte in i alla typer av roller. Du kanske inte ens trivs i kostym och då syns det på dig. Det är mycket roligare med människor som vågar vara sig själva.

Max 2 sidor långt cv – Många karriärcoacher pratar om detta, men ett skarpt cv kan vara hur långt som helst, bara det får dig att framstå i bra dager.

Kvantitet framför kvalitet – Det är slöseri med tid att sprida cv:n omkring sig. Välj hellre ut några få jobb du verkligen vill ha och satsa på dem.

Ring och ställ dumma frågor – Att ringa bara för att arbetsgivaren ska komma ihåg dig är inte bra om du ställer frågor där svaren redan finns i annonsen. Fråga det du verkligen vill veta svaren på!

Leave a Comment