Gör uppror mot standardiserade karriärkrav

Eleonor Sjunnevik intervjuas i Computer Sweden: 

– Idag är det väldigt lätt att för en jobbsökare att gå på alla budskap om vad som krävs för att få ett jobb. Den som söker jobb blir sönderstressad. Istället måste den som söker jobb ta kontroll och bestämma sig för vad denne vill göra. Det gäller att bli en karriärrebell och stå upp för sig själv. Vantrivsel på jobbet beror ofta inte på personen utan på jobbet eller sammanhanget.

Hur går det till?
–Boken innehåller ett antal konkreta verktyg för att över kontrollen. Exempelvis gäller det att fram egna styrkor istället det för att lyfta fram det den jobbsökande tror att en arbetsgivare vill höra. Det gäller att komma till sin rätt, som den man är och inte bara försöka passa in. […]

Vad ska man välja istället?
– Oavsett i vilken bransch en person arbetar måste denne tycka om sitt jobb. Att producera och skapa nytta är en sak, men den som gör något som inte är roligt för att det är nödvändigt, gör sig själv en otjänst.

Hur ska man tänka då? 
–Istället borde man vända på frågeställningen och sluta lita på vad andra tycker och istället välja sin egen väg. Bli skateboardsspecialist eller vad som helst, bara det är roligt och givande. I Sverige är det ganska lätt att göra det man vill och att lyckas med det […]  I den svenska it-branschen finns många möjligheter att hitta jobb där man kan arbeta kreativt.

Läs hela artikeln här.

Leave a Comment