Vi gör rebeller av Ekerös ungdomar!

Grundarna bakom konceptet Karriärrebell, Hanna-Karin Grensman och Eleonor Sjunnevik, medverkar under en ungdomsmässa på Ekerö på lördag. Med sig har de också boken Karriärrebell – ta kontroll och slipp örfilar i jobbsökardjungeln, rykande färsk från tryckeriet.

Med Karriärrebell vill Grensman och Sjunnevik utmana arbetsmarknaden och de föreställningar som finns kring hur man bör bete dig för att få ett arbete på dagens tuffa arbetsmarknad.

– Vi insåg hur många som far illa i rekryteringsprocessen och kände båda att det räcker nu; makten måste ges tillbaka till den arbetssökande – eller arbetsväljaren, som vi hellre kallar det, berättar Hanna-Karin Grensman.

Ett bra cv låter dig komma på intervju 80 % av gångerna

Sjunnevik och Grensman kommer att tala om att våga vara sig själv, på arbetsmarknaden och i sitt cv. Om hur man kan dra nytta i av sina talanger i stället för att vända ut och in på sig själv. Och om risken med att använda mallar när man skriver cv.

– Får man inte komma på intervju ungefär åtta gångar av tio är det något som är fel på cv:t, inte på den arbetssökande. Ett stort problem är att standardiserade mallar oftast får människor att verka mindre kompetenta än vad de är i verkligheten. Under workshop i cv-skrivande får deltagarna därför veta hur de kan bygga ett cv som lyfter upp just deras kompetens och får dem att  framstå som precis så fantastiska som de är.

På dagens tuffa arbetsmarknad är sådana här saker oerhört viktiga att kunna, men här brister skolorna, enligt författarna:

– Det är absurt att man inte får lära sig de här sakerna i skolan: Vi lär eleverna träslöjd, men inte hur de kan navigera på arbetsmarknaden, konstaterar Grensman.

Ekerö ungdomsmässa anordnas för andra året i rad lördagen den 5 april kl.18.30-22.30, på Träkvista Ungdomsgård. Mässan, som arrangeras av Ekerö fritidsgårdar, är öppen för besökare från årskurs 6 och upp till 20 år. Ett 20-tal företag, föreningar och organisationer kommer att medverka.

Leave a Comment