Ytterligare en lyckad workshop med Karriärrebell

I helgen presenterade Eleonor Sjunnevik och Hanna-Karin Grensman ytterligare en omgång av det populära seminariet: Karriärrebell! Tolv förväntansfulla personer offrade en av de sista sommardagarna för att komma och lyssna på tips och råd på hur man överlever i jobbsökardjungeln. Som vanligt blev det många aha-upplevelser och spännande diskussioner.

Hanna-Karin Grensman - Fixa drömjobbetHanna-Karin Grensman är inspiratör, föreläsare och företagsledare med flera chefspositioner bakom sig. Under kvällen visade hon deltagarna hur de bär sig åt för att framstå som fantastiska – utan att ljuga – och hur de bäst paketerar sin kompetens med utgångspunkt i jobbet de vill ha. Genom konkreta exempel tydliggjorde Grensman varför många av de råd arbetssökande får är felaktiga och gick tillsammans med deltagarna igenom allt från sidnumrering och rubriksättning, till hur man kan hantera icke-formell kompetens i sitt CV.

Eleonor Sjunnevik, HR-konsult och certifierad livscoach, är expert på rekryteringsprocessen. Eleonor talar under seminariets andra del dels om hur man hanterar arbetsintervjun, men också om självkänsla, hur man hittar och framhäver sina starka sidor, samt om det viktiga – och avslöjande – kroppsspråket.

Från tveksamhet till hopp

De medverkande brukar vara en brokig skara bestående av såväl aktivt arbetssökande som studenter på väg mot examen och personer som efter flera år på sin arbetsplats övervägde att byta jobb. Under seminariet blir det livliga diskussion där deltagarna frågade om allt från hur chefen eller rekryteraren resonerar när de läser inkomna CV:n till klädselns betydelse under en arbetsintervju.

Budskapet kan sammanfattas: Du väljer själv din arbetsgivare. Det finns knep att ta till för att undvika att ditt CV hamnar på en ”CV-kyrkogård” bland tusentals andra. Och viktigast av allt: finns inga rätt eller fel – följ din vilja och underskatta inte din magkänsla.

Intrycket av de deltagare som gick ut ut lokalen efter kvällens slut var ett helt annat än det man fått av dem vid seminariets början bara några timmar tidigare. Tveksamhet och trötthet har ersatts av hoppfullhet, nyfikenhet och mod.

Leave a Comment