Therése Mellby, korhårig och med glasögon, står i linne på solig balkong.

Följ Therése Mellbys väg mot drömjobbet (I)

Therése Mellby skrev i våras en fin recension av Karriärrebell. Hon beskrev ett tröstlöst jobbsökande, hur hon tvingats bli en jobbsökarmaskin och tappat kontakten med sig själv. Men hon beskrev också vilken skillnad Karriärrebell faktiskt gjorde för att ge henne självkänslan tillbaka. Vi kommer under hösten att följa och stötta Therese på hennes väg genom jobbsökardjungeln och mot drömjobbet.

Hej Therése! Berätta lite om dig själv; vem är du?

Jag heter Therése och jag är 42 år. Jag älskar litteratur, både att läsa och skriva. Jag dansar balett för vuxna nybörjare två gånger i veckan. Jag tycker om att fotografera, helst porträtt. Just nu håller jag på att lära mig att baka. Någon gång vill jag bo i en stad där jag kan gå på opera och balettföreställningar, konserter med symfoniorkestrar och massor med konstmuseer.

Vilka jobb har du haft tidigare? Berätta om resan dit du befinner dig idag.

Jag har en brokig arbetslivserfarenhet och har aldrig riktigt kunna bestämma mig för vad jag ”vill bli när jag blir stor”. Jag har varit brevbärare, receptionist, fotoassistent, säljare, copywriter, arkivassistent, korrekturläsare, mystery shopper och konstnärsmodell. De senaste åren har jag studerat: Jag har en fil kand i svenska, en fil. mag. i litterärt skapande samt en skrivpedagogexamen. Jag skulle hemskt gärna vilja få en chans att arbeta med det jag utbildat mig inom, svenskan och skrivandet.

Hur ser dina erfarenheter av att söka arbete ut?

Dystra. Det känns ofta som ett tröstlöst trampande i vatten, man trampar och trampar men kommer igen vart. Man känner sig väldigt osedd.

Hur kom du i kontakt med Karriärrebell?

Via Twitter! Jag skrev mycket om hur jag upplevde min arbetslöshet på Twitter och det var där jag blev kontaktad av Karriärrebell.

Du skrev en fin recension av Karriärrebell i våras. Hur har boken påverkat ditt jobbsökande?

Mycket! Den gav mig många nya tankar och praktiska idéer om jobbsökande. Men framförallt fick jag nytt självförtroende. Efter tre års arbetslöshet var mitt självförtroende i botten, men Karriärrebell behandlar sin jobbsökande läsare med stor respekt. Den berättade för mig att jag får lov att välja, jag får lov att ställa krav, jag får lov att följa mina drömmar. Det hade jag tappat bort och det var stort att få det tillbaka.

Vad kommer du att vilja berätta om på Karriärrebells blogg?

Jag kommer att berätta om hur arbetssökandet ser ut för mig, vad jag har lärt mig, och hur jag använder Karriärrebell i mitt arbetssökande.

Hur ser dina framtidsdrömmar ut?

Jag drömmer om att få jobba med något jag verkligen känner för, i ett företag vars värderingar stämmer med mina egna. Ett arbete där mina styrkor verkligen tas till vara och där jag kan utvecklas. Eventuellt vill jag jobba utomlands några år (om jag hade pengar och varit lite bättre på tyska hade jag stuckit till Berlin nu på en gång). Och så vill jag hemskt gärnaha en sån där cool nakenkatt 🙂

Leave a Comment