Rebellisk ung dam med rött hår.

7 punkter för att bli en äkta Karriärrebell

Du är inte copy-paste. Du är inte som någon annan. Du har dina egna, specifika kompetenser, egenskaper och svårigheter. Du har erfarenheter och fått lärdomar som skiljer sig från andra. Inte heller har du samma mål, drömmar och önskningar.

Eftersom du inte är en dålig kopia av någon annan, så kan du inte heller använda exakt samma strategier eller mallar som andra gör. Du måste hitta din egen väg – den väg som leder dit du vill och där du kan njuta av ditt arbetsliv och dina prestationer – hur dessa än ser ut. Du måste bli en rebell!

En Karriärrebell…

…är alltid sig själv.
Karriärrebeller försöker inte bli någon annan för att få ett specifikt arbete. I stället försöker de hitta en arbetsplats som passar just dem – till glädje för både dem och för företaget.

…vill ha det perfekta jobbet.
En karriärrebell förstår att det inte är fel på henne om hon inte får ett jobb hon sökt. Karriärrebellen tar nya tag och funderar över var den perfekta arbetsplatsen finns.

…sätter egna mål
En karriärrebell inser att det som är framgång för någon annan, inte nödvändigtvis är framgång för henne själv. Karriärrebellen känner sig själv och sätter sina mål utifrån det. En karriärrebell tackar inte ja till en chefstjänst om hon inte verkligen vill vara chef. Prestige ligger inte för karriärrebellen.

…väntar inte på sin tur.
Att det i en annons står att sökande ska skicka in ett cv och ett personligt brev är inget som karriärrebellen nödvändigtvis bryr sig om.

Karriärrebellen tycker att det är viktigare att uppnå sina mål – hur dessa än ser ut – än att snällt vänta på din tur.

…skapar egna mallar.
Karriärrebellen förstår att det som får någon annan att framstå som fantastisk kan få henne själv att framstå som inkompetent och hon följer därför inga givna mallar. Karriärrebellen utgår istället från sig själv och lånar från många olika mallar, för att skapa det som är mest gynnsamt för just henne.

…väljer i stället för att bli vald.
Karriärrebellen står inte och väntar på att arbetsgivaren ska bjuda upp – hon bjuder själv upp arbetsgivare som verkar intressanta. Huruvida företaget söker folk just nu är av mindre betydelse.

…tar personligt ansvar.
En karriärrebell lyckas inte alltid på en gång, också karriärrebeller misslyckas, men karriärrebeller tar ett personligt ansvar för att skapa sig det yrkesliv som de vill ha, utifrån vilka de är.

Släpp ut din inre rebell! Våga vara den du är! Vägra acceptera att vantrivas på jobbet!

Leave a Comment